dimecres, 18 de maig del 2011

anàlisi d’un bloc: acampadabcn

com comentava a l’anterior post, acampadabcn és un bloc tan actiu que, des d’aquest matí -quan l’he proposat, ha canviat pràcticament en la seva totalitat: des del nom a la imatge-banner de la capçalera; des de la nova inclusió d’una columna de tweets a la possibilitat de registrar-s’hi. És, efectivament, un bloc ben viu perquè està al servei d’uns fets que ESTAN PASSANT.
el bloc se’ns presenta així com la cara visible a Internet d’uns  events -les protestes que arrenquen des de “democracia Real, ya”- que estan afectant molts punts d’Espanya. Tot i que ha millorat la presentació, es fa difícil fer-ne una anàlisi freda, “normal”, perquè hi ha dos paràmetres que al bloc en qüestió són absolutament prioritaris: el temps i la utilitat, oferint-se com a aparador de l’acampada de la Plaça de Catalunya.
no es tracta, doncs -al meu entendre- de fer-ne una anàlisi sobre el format o l’estil, sinó de veure’n com està construït i, sobretot, si serveix per a allò que s’ha proposat. En paraules de Núria Almirón, una de les funcions essencials dels Weblogs ha estat fins avui “actuar como foros de opinión donde sus autores expresan sin constricciones de ningún tipo lo que piensan”. Acampadabcn, efectivament, té entre les seves funcions la lliure expressió i altaveu del que està passant a la Plaça.
pel que fa al disseny, el bloc presenta una columna central, prioritària, on s’explica el que passa (entre altres, les actes de les assemblees que hi tenen lloc), i a ambdós costats, la columna dels darrers TWEETS publicats, per una banda, i una columna que es diu META, des d’on els usuaris poden registrar-s’hi i accedir a més continguts.
la pàgina principal presenta tres llengüetes: “Inicio”, “About” i “Contact@”. A més de trobar-hi tota mena d’enllaços a altres punts d’acampada, s’hi poden deixar comentaris.
el bloc està fet amb la plantilla “Wordpress”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada