dimecres, 18 de maig del 2011

acampada # BCN

a la segona entrada que vaig  fer, hi vaig posar que faria el seguiment d’un altre bloc, que em semblava prou interessant: dinero gratis. La vida, però, va molt depressa, i en temps de crisi hi ha temes urgents. Hi ha molta gent que s’ha organitzat, a diferents ciutats d’Espanya, com ara #acampadasol (madrid),  #acampadabilbao,  #acampadasevilla,  #acampadazgz,  #acampadamalaga, o #acampadagranada. Gent que s’ha plantat, pacíficament, a l’espai públic, en protesta per la gestió de la crisi. A Barcelona, des de la Plaça de Catalunya, on s’estan, han fet també un bloc: http://acampadabcn.wordpress.com/, que és el que analitzaré. Si una de les característiques d’un bloc és que estigui viu, aquest ho està més que cap. El disseny no pot ser més senzill, no hi ha temps per a enllaços ni links multimèdia, de moment, però és un altaveu en moviment constant .
us passo també l’adreça de democracia real ya!, que és l’organització mare de tot plegat, un bloc que rebutja explícitament qualsevol violència i que, en portar alguns mesos en funcionament,  està molt més desenvolupat: aquest sí que presenta “youtubes”, enllaços a blocs locals, pàgina facebook, etc.

1 comentari:

  1. Gràcies Xavier,

    és el que molta gent està esperant. Això sí, m'agrada especialment el rebuig manifestat de la violència per part dels membres de aquesta organització, democracia real ya! Perquè tenim a la memòria l'aprofitament de les manifestacions pacífiques per part de grups antisistema.

    Aquest és el poder real dels blocs. I com he llegit a les darreres adjuncions, als EEUU són molt poderosos, sobretot han sigut molt efectius els blocs conservadors. El perill que he llegit és la seva desnaturalització, si, com diu Núria Almirón, la seva veu alternativa integra a representants de "l'establishment neoliberal" ´(Almirón, N. Investigación y análisis: "Weblogs políticos: ¿periodismo de opinión alternativo o nueva herramienta de persuasión colectiva? Pág. 149).

    ResponElimina