dijous, 19 de maig del 2011

acampadabcn: segona anàlisi


donada, l’extraordinària evolució del bloc a analitzar -acampadabcn- amplio l’anàlisi que vaig fer ahir, amb algunes dades annexes.

en primer lloc, el bloc exerceix una doble funció: d’una banda, informar i difondre els fets que estan passant a la Plaça de Catalunya. Allò que el bloc privat fa en petit (transcendir l’àmbit privat per publicitar-lo), ho fa aquest weblog amb molta més amplitud. Vol fer molt més gran allò que ja ho és. L’origen, l’autor, no és un sinó molts: una assemblea que fa una acta cada dia i la publica. Per altra banda, el bloc fa un treball de síntesi que vol unificar les idees que van sortint i clarificar-ne els continguts. És, en aquest sentit, eloqüent el segon punt de la darrera assemblea, la d’ahir:  Acampadabcn no està organitzada per cap plataforma concreta, així que podeu deixar de dir que Acampadabcn està organitzada per Democracia Real Ya. Això no vol dir que dita plataforma no formi part del moviment...”

pel que fa a l’anàlisi lexicomètrica, cito, de major a menor nombre de vegades, les paraules que més apareixen al bloc. Com que està en dos idiomes, català i castellà (i de vegades en tres, anglès), només les cito una d’elles. Un cop accionat el “Concordance”, l’ordre és el següent:

18           acampada bcn  (23 comptant el hastag #acampadabcn)             
16           asamblea           
13           persona
8             moviment
8             comissió
4             autoorganizació

acampadabcn, com l’hipertext

signes dels temps: tractem d’hipertext, de l’extensió rizomàtica -horitzontal- dels elements que el composen, i és exactament el que està pàssant amb “democracia Real, ya!” : l’efecte protesta s’escampa per tota la geografia espanyola.
feu la línia, no el punt”, deien Deleuze i Guattari. No us atureu.